Activiteit,  Recensie

Een date met net dat extra

Dit platform richt zich op relationele en seksuele vorming. Om je kinderen hierin goed te begeleiden is je eigen relatie van belang. En daarom sla ik vandaag een zijpaadje in voor één keer. Dit blog gaat namelijk over een leuk uitje voor jou en je partner. Maar wel één die, volgens mij, uniek in zijn soort is.

Wat dat uitje is? De Amazing Race van Up2date.

Samen met mijn man ging ik, op onze trouwdag, met de auto naar Apeldoorn. We hadden ons ingeschreven en konden nu niets anders doen dan afwachten wat er kwam. En dat verrassingselement voor beíden is belangrijk.

De dames van Up2date verwoordden het op Instagram zo: ‘Het maakt dat de dag niet is zoals jullie het altijd doen, en juist in die nieuwe situaties komen weer even frisse dynamieken die zo de moeite waard zijn. Er is meer ruimte om het te beleven en te ondergaan samen.’

Ons was belooft dat het ‘ontspannen, actief, inhoudelijk’ en ‘de ultieme investering in je relatie’ zou zijn. Ultiem is wel een heel groot woord, maar ja… verder ben ik het eens met de omschrijving.

Het eerste gedeelte helpt je uit de comfortzone, maar wel op zo’n manier dat het past bij allerlei types mens. Het kenmerkt zich door veel lachen, samenwerken, gezelligheid, lekkernijtjes en verrast worden door je partner. Ontspanning dus, maar ook actief.

‘Terug naar de intimiteit van een tafeltje.’

Daarna volgt een rustiger deel, terug naar de intimiteit van een tafeltje voor twee en een klein beetje reflectie. Dat laatste kreeg een vervolg in het derde deel. De belofte ‘inhoudelijk’ heeft Up2date absoluut waargemaakt. En dat op een manier die nog steeds intiem genoeg aandeed om ‘date’ genoemd te worden.  

Vind je dit nogal een vaag verhaal? Ik kan niet anders: de dates moeten een verrassing blijven. Dat element is namelijk belangrijk voor het slagen van het inhoudelijke deel van de date.

Er zijn meer manieren om aan je relatie te werken. Er zijn hele dagen en weekenden te boeken om je relatie te boosten. De dates van Up2date zijn echter iets voor jou als je niet van praten en lezingen aanhoren houdt. Licht, ontspannen, met net dat extraatje.

En voor de goede verstaander: de ‘Amazing race’ die wij volgden heeft slechts één letter als toevoeging nodig om te veranderen in de titel van een klassiek lied. Ik kan me vergissen, maar vermoed dat de beide jonge vrouwen dat lied kennen en waarderen.  

Wil je meer weten? Ga naar Up2Date – Datedagen voor jou en je geliefde! (up-2-date.nl).

Fotocredits: Willemine Fotografie en Up2date. Deze blog is niet gesponsord.


Platform Seksuele vorming wil blijven schrijven om elk gezin een veilige plek te laten zijn of worden voor de seksuele ontwikkeling van kinderen. Klik hier om daar financieel aan bij te dragen. Lees meer op de pagina ‘Doe mee’ of in dit blog.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *