Artikel,  Recensie

De gevaarlijke site Omegle

Je ene kind pocht tegen zijn oudere broer: ‘Ik ben op Omegle gegaan, ken je dat?’ De oudere broer haalt zijn schouders op en zelf heb je ook geen idee waar het over gaat. Het zal wel een spel zijn, denk je, en gaat verder met het afruimen van de tafel. Je hebt nog meer te doen tenslotte.

Meestal is dit onschuldig, want inderdaad: je kinderen houden zich bezig met dingen waar je geen weet van hebt. Soms vraag je door, soms laat je het gaan, zo gaat dat. Er zijn echter woorden, die een innerlijk gevarenlampje zouden moeten laten branden. Het woord ‘Omegle’ is daar één van.

Omegle is een nieuw platform waar je kind of jongere met wildvreemden kan gaan chatten. Best spannend en leuk. Maar het platform is gevaarlijk ingericht. Lees er alles over in dit artikel. Bekijk het filmpje, waarop Leenard Kanselaar online gaat en laat zien hoe het werkt.

De website www.onlineopgroeien.nl is sowieso een goede website om te volgen. Het helpt je om die innerlijke gevarenlampjes scherp te houden, zonder dat je zelf een wekelijkse studie hoeft te maken van alles wat er online nieuw te doen is. Leenard kent de wereld, kent de jongeren en deelt in artikelen zijn kennis.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *