Recensie

‘De social media training’ voor ouders

Een beschrijving over een online cursus, hoe noem je dat? Hoe dan ook… dat is wat je in dit artikel gaat vinden. Die duik in de digitale wereld namelijk; hoe ging ik die nemen? En vooral: waar? Misschien herken je de vraag: waar begin ik? Wie kan mij een verhaal vertellen dat helpt, in plaats van té specifieke, te gekleurde, te diepgaande informatie.

Ik zocht niet eens, maar vond toch wat tijdens een scrollmomentje op LinkedIn. Een online cursus voor ouders gegeven in een livestream; ideaal voor een zwangere, misselijke, ’s avonds op de bank hangende moeder. Gegeven door jongerenwerkers van The Mall, mensen die ervaring hebben, die midden in de wereld van kinderen en jongeren staan.

Bijeenkomst 1 van De social media training voor ouders

De cursus is professioneel, interactief, afwisselend en (ongelooflijk genoeg) gratis. Voor mij via een livestream, maar nu voor iedereen te bekijken op YouTube. Het mooie aan deze cursus is dat ze je helpen om meer genuanceerd naar jongeren en hun social media gebruik te kijken. Je leert hen begrijpen en dat is hard nodig in mediaopvoeding. Daarnaast eindigt de cursus praktisch, naast je tiener, samen werkend aan een ‘contract’.

Inhoudelijk komt langs:

  • Waar zijn jongeren online actief?
  • Hoe werken die platforms?
  • Wat vinden jongeren er zelf van?
  • Wat zijn gevaren en wat kun je als ouder daarin doen?
  • Hoe kun je mediaopvoeding vormgeven?
  • Een contract met je kind/jongere
  • … en nog meer waardevols.

Zelf heb ik twee meiden onder de vijf, maar de cursus was er niet minder waardevol om. Ook mediaopvoeding begint al vroeg en kun je door de hele jeugd heen geven (zie ook dit blog). Daarnaast: jouw voorbeeld is op dit moment belangrijker dan ooit. De cursus helpt je ook daarin keuzes te maken.

Al met al… een absolute aanrader! Daar zou ik heel veel uitroeptekens willen plaatsen, maar laat ik volstaan met de opmerking dat ik vanaf nu niet bang meer ben voor de mediaopvoeding, maar er zin in heb gekregen. Als dat geen positieve aanbeveling is…

PS. De cursus bestaat uit vijf avonden, maar ik weet zeker dat je het de moeite waard zult vinden!

Zelf maakte ik deel uit van een groep, de cursus vond ‘live’ plaats. Mocht je nu interesse hebben in het volgen van deze cursus met een groep mensen (waarbij woonplaats vanwege het online volgen geen rol speelt), stuur dan een mail naar info@platformseksuelevorming.nl; dan koppel ik de aanmeldingen aan elkaar om het zo met elkaar te kunnen doen. Dat kan zomaar een stok achter de deur zijn.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *