Blogs

Misbruik tussen bijbeltjes

‘Misbruik tussen bijbeltjes’ kopte een artikel in het ND afgelopen zaterdag. De titel alleen al. Ik werd misselijk bij het lezen. Ongelooflijk hoe iemand meiden laat geloven dat ze aan hun genezing werken, terwijl precies het tegenovergestelde gebeurde. Gruwelijk hoe hij God ook ontheiligde, hoe hij bad ervoor. Wat heeft hij veel kapot gemaakt!

Het artikel, absoluut lezenswaardig(!), bepaalde me weer bij het thema van deze weken. ‘Het moment pakken’. Mijn dochters zijn hier nog te klein voor, maar misschien geldt dat voor jullie niet. Als je kinderen boven de acht zijn, iets ouder nog misschien… dan kun je dit artikel misschien benutten.

Ik stel me zo voor dat je in de kamer zit, de krant opengeslagen voor je. Je ogen worden groot terwijl je het artikel leest. ‘Moet je nu toch eens horen, dit is echt té bizar!’ Je zoon of dochter kijkt nieuwsgierig op en luistert als je iets vertelt tegen je partner.

‘… een artikel in het ND afgelopen zaterdag.’

Je merkt de interesse op en besluit het moment te pakken. Je laat de krant zakken en kijkt je zoon of dochter aan. ‘Weet je nog dat we het wel eens gehad hebben over wat mensen wel of niet bij je mogen doen? Wie er wel of niet aan jouw privé mogen komen?’

Je zoon of dochter knikt, grinnikt misschien een beetje ongemakkelijk.

‘Nou, daarover gaat het in dit artikel. Deze meneer zei tegen een meisje dat God het goed vond als hij haar borsten en billen aanraakte. Hij bad er zelfs voor. Wat vind je daarvan?’

Je zoon of dochter haalt de schouders op of antwoord dat dat stom is.

Je kijkt je kind aan: ‘Lieverd, het maakt niet uit wat iemand zegt en of iemand zegt dat het van God mag; het is nooit, nooit waar! Niemand mag jou zomaar aanraken daar. Het is van jou alleen. Goed?’

Misschien stelt je kind nog vragen en vormt zich een gesprek, misschien blijft het hierbij. Zomaar kon je heel even je boodschap van eerder bekrachtigen. De boodschap dat niemand aan jouw kind mag zitten. Je kon er zomaar een klein element aan toevoegen: ook mensen in de kerk niet. Ook niet als ze zeggen dat het van God mag. Nooit, niemand!

*Als je het artikel niet kunt lezen, omdat je geen abonnee bent, kun je eventueel abonneren op de nieuwsbrief en zo het artikel wel inzien.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *