Over ons

‘…mama…’

Over dromen, over mij en over de website

De website is begonnen met Elza Hogendoorn, 33 jaar, getrouwd en mama van drie. Ik geniet ongelooflijk van het moederschap, van samen knutselen, van gezellige dingen doen, van voorlezen en van kleine gesprekjes. De was ophangen, ontplofte kamers op orde brengen, naar de wc rennen om billen af te vegen, melkkotsjes opruimen en meer van dat soort zich eindeloos herhalende activiteiten doe ik vooral omdat het moet.

We wonen in Dordt in een heerlijk jaren ’30 huis, zijn rijk gezegend en daar delen we graag van uit door ons huis open te stellen voor wie dat nodig heeft. Daarnaast schrijf ik kinderboekjes (hopelijk volgt uitgave binnenkort), werk ik aan een Young Adult en schrijf ik regelmatig over geloofs- en seksuele opvoeding voor bladen en/of websites.

Waarom het platform?

Als jong meisje was ik onzeker over mijzelf en mijn seksuele ontwikkeling. Ik zocht naar aandacht en was kwetsbaar. Openheid over seksualiteit was nog niet gebruikelijk, maar toen ik zelf via mijn werk met gezinnen in aanraking kwam en moeder werd, ontdekte ik dat er nog steeds bij veel ouders ongemak leeft over dit onderwerp.

Ook ik moest een drempel over om de seksuele vorming handen en voeten te geven. Ik miste een taal, informatie en ook hulpmiddelen. Ik miste een plek waar ik ervaringen van andere ouders kon lezen en waar ik vragen kwijt kon. 

Een zoektocht startte en hoe verder ik kwam, hoe meer ik het verlangen kreeg om zelf zo’n plek te creëren. Een plek voor eerlijke verhalen, voor informatie vanuit christelijke waarden en normen maar voor iedereen toegankelijk. Het platform werd een feit.

Droom

Samen met jullie wil ik groeien, zodat al onze gezinnen steeds veiliger plekken worden voor de seksuele ontwikkeling van onze kinderen. Zodat ze hun vragen durven stellen, ze basiskennis en vaardigheden mee krijgen. Want als er iets is, wat deze wereld nodig heeft, dan is het jonge mensen die respectvol en waardig als seksuele wezens kunnen leven en relaties aan kunnen gaan.

Samen met andere schrijvende mannen of vrouwen ook. En heel, heel misschien is daar een eerste stap in gezet. Meer informatie volgt.

Wie gun jij groei in het vormgeven van de seksuele vorming van kinderen? Stuur de website door of tag onder een bericht op Facebook of Instagram.