Blogs

Sharenting

Ik zit met mijn mobiel in de hand. Wat een fantastische foto van mijn zoontje. Die lach van hem; het liefst deel ik die met iedereen! En met mijn meiden ben ik ook zo blij. Dat klinkt natuurlijk veel te trots, maar ja… het is wel zo. Het zijn zulke lieve, prachtige, gezellige meiden.

‘Die lach van hem…’

Ik open Instagram om een verhaal te maken. Ik weet zeker dat volgers op mijn persoonlijke account het leuk vinden om de kinderen te zien. Ik ken ze allemaal en alles staat op privé. Prima dus. De online wereld maakt deel uit van mijn leven, de kinderen ook. Niet meer dan logisch dat ik over hen deel. It takes a village to raise a child. Dat gezegde is niet voor niets één van mijn favorieten.

Trouwens, ik heb daarbij nobele doelen om te delen over mijn kinderen. Ik wil eerlijke verhalen vertellen, eerlijke plaatjes laten zien. En op het Platform probeer ik andere ouders te inspireren, onder andere door persoonlijke blogs. Dus ik vertel over de kinderen. Of citeer een uitspraak. Of vertel over een situatie. Oké, dat is geen beeld, maar wel iets persoonlijks.

Prima toch?

Het is allemaal heel redelijk. Maar dat ik het nodig heb om bovenstaande aan mezelf te vertellen, laat zien dat ik er niet helemaal zeker van ben. Er blijven vragen kriebelen. Kan en mag ik delen uit het leven van de meiden in woord of beeld? En zo ja, waar ligt de grens? Welke overwegingen spelen mee? En wat te denken van de online gevaren?

‘… deel je over je kinderen of van je kinderen?’

Het is een klein woord, maar mogelijk wel met consequenties: deel je over je kinderen of iets van je kinderen? Geef ik iets van hen weg, wat eigenlijk van hen is?

Er is een woord voor het online delen van beelden van (of woorden over) je kinderen; sharenting. Een samenvoeging van share en parenting. In een korte serie blogs bekijken we dit onderwerp verder. Wat zeggen experts? En hoe gaan andere ouders hiermee om?

Wil jij jouw visie of ervaringen delen? Doe het onder dit blog of door een bericht te sturen.


Platform Seksuele vorming wil blijven schrijven om elk gezin een veilige plek te laten zijn of worden voor de seksuele ontwikkeling van kinderen. Klik hier om daar financieel aan bij te dragen. Lees meer op de pagina ‘Doe mee’ of in dit blog.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *