Activiteit

Thuis in je cyclus

In het ND stond pas een oproep tot ‘meer aandacht voor menstruatie op school’. Daar is niets mis mee, maar als ik een oproep zou doen, zou de kop zijn: Meer aandacht voor menstruatie thuis! Gelukkig krijgen jongeren op school te horen wat menstruatie is, maar is thuis niet een veel betere plek om met uitgebreide voorlichting te beginnen?

Thuis, waar het veilig is en je als moeder ook jouw persoonlijke verhaal kunt vertellen. Thuis, waar je kind eventuele angstige vragen kwijt kan en durft, waar de juiste persoon aanwezig is om samen inkopen te gaan doen, om samen te gaan oefenen.

Misschien hebben jullie meegelezen toen op dit platform het thema ‘menstruatie’ behandeld werd. Ik schreef over mijn persoonlijke verhaal, over informatie die meiden wat mij betreft móeten ontvangen, over handige boeken en hoe je de voorlichting kunt geven.

Het onderwerp is echter nogal breed en vraagt best wat verdieping, daarom heb ik de afgelopen weken gewerkt aan een leuke en gezellige manier om informatie bij jullie als ouders of bij jullie dochters te brengen. Daarom hier…

(tromgeroffel)

Workshop: Thuis in je cyclus

Wat?

Een workshop op maat (qua lengte en inhoud) over het vrouwelijke voortplantingsstelsel, de menstruatiecyclus en wat je daarvan kunt merken door de hele (!) cyclus heen.

Voor wie?

Er zijn allerlei mogelijkheden (neem daarover vooral contact op), waaronder: een groep meiden/vriendinnen, moeders met dochters, een groep moeders, … (jullie eigen idee).

Doel?

Je thuis voelen in je cyclus door meer inzicht, het delen van ervaringen en praktische tips.

Wanneer?

In de zomervakantie zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar. Samen met een gezellige high tea kan deze activiteit erg leuk zijn voor een groep meiden (je dochter inclusief vriendinnen) of samen met andere ouders. Ook kunt u contact opnemen voor een afspraak na mijn verlof (vanaf december).

Mail voor meer informatie of (voor)aanmelding naar info@platformseksuelevorming.nl.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *