Recensie

Vertrouwelijk

Open gesprekken over seksualiteit binnen het huwelijk

Vrijen; dat doen heel, heel veel mensen. En toch is het zo lastig om het erover te hebben en om de vragen te bespreken, die er in je hoofd leven. Want ben jij de enige die seks nogal een ding vindt? Zouden anderen ook moeite hebben (of juist zin) in het gebruik van speeltjes? Ben jij ‘gek’ of eigenlijk heel normaal?

(Lees je dit als man… lees het dan alsof je in het hoofd van je vrouw zit, want het boek is gericht op vrouwen.)

Er is ongemak rondom seks en seksualiteit. Of misschien eerder een gezond soort gêne. Om maar niet te spreken van privacy, want spreken over seks is ook praten over je partner en heel persoonlijke dingen over intimiteit delen.

Juist daarom is het boek ‘Vertrouwelijk. Open gesprekken over seksualiteit binnen het huwelijk‘ een feest om te lezen. Je leert vrouwen kennen in hun zoektocht rondom seksualiteit. Je leert hun gedachten kennen, hun visie, hun oplossingen en inderdaad… ook hun mannen.

De inhoudsopgave.

De schrijfster is er heel goed in geslaagd om met vragen een zeer breed palet aan onderwerpen te bespreken. Ik weet niet of het compleet is, maar het is in ieder geval in de basis veelomvattend wat seksualiteit en seks aangaat. De vragen die gesteld worden, zijn herkenbaar. De antwoorden brengen erkenning.

Maar het mooiste van het boek is dat het daar niet stopt. Dat zou een gemis geweest zijn. Want heel veel vrouwen kunnen iets op een bepaalde manier ervaren, maar dat wil niet zeggen dat het daarmee ook de juiste gedachte, manier of wat dan ook is. Waardevol zijn daarom de ‘specialisten’ (o.a. Cocky Drost), die na elk hoofdstuk hun visie geven. Zij helpen om richting te geven aan de zoektocht. Niet met een opgeheven vingertje, maar juist met inzichten en de juiste kennis.

Seks kan een ‘ding’ worden in je relatie. Dat heeft voor een groot deel te maken met je gedachten over seks en over je man. Ook dan helpt dit boek, omdat de vrouwen je nieuwe gedachten aanreiken. Zo kun je er ook naar kijken.

Al met al een enorm waardevol boek dat ik elke vrouw gun. En de gezellige buitenkant is dan mooi meegenomen. Ergens moest ik wel glimlachen om de tekeningen. Ze tonen precies dat wat dit boek ook is: een ode aan seksualiteit en sensualiteit.

Het boek ‘Vertrouwelijk’ is uitgegeven door Uitgeverij Groen en voor 14,99 euro te koop in de boekhandel.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *